tisdag 30 oktober 2012

Baka baka kaka

Och första snön har kommit, 25 oktober. En vecka har gått sedan operationen och idag är första dagen jag känner mig någorlunda ok. Har varit 2 gånger med operations såret till akuten, det har kommit upp på mitten och blöder. Får fortsätta tvätta det varje dag och sätta kirurgtejt + kompresser på. Idag har jag inte behövt ta någon värkmedicin. Hoppas det läker småningom så ska det väl nog bli bra:-)
Nu när jag inte kan träna för tillfället tyckte jag att jag har tid att baka, hittade ett recept på en rödbetskaka med kanel och choklad och bakade den idag, det skulle ju vara en avlång form men hade ingen sådan så den blev rund. Riktigt god blev den, inte lika söt i smaken som kakor annars brukar vara.
Här är receptet:

Rödbetskaka med kanel och choklad:

100 gram margarin el.smör                                       
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
100 gram mörk choklad
4 dl fint riven rå rödbeta
( ca 2 lite mindre rödbetor)

Toppning:
100 gram philadelphiaost
50 gram smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
25 gram flisad mörk choklad

Smält fettet. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en skål. Hacka chokladen grovt. Tillsätt fettet, mjölblandningen och rödbetorna till äggsmeten. Blanda sist ner chokladen. Bred smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader, 45 - 50 minuter.
Kör ihop ingredienserna till toppningen med en elvisp. Bred på den kalla kakan, strö chokladen ovanpå.