tisdag 11 december 2012

Krafterna kommer tillbaka

Yes! Första 10 kilometrarna avverkade idag. Jag är påväg tillbaka :-) Visserligen tog det hela 64 minuter men jag är på god väg att påbörja min maraton träning, även om det inte blev riktigt som jag tänkt mig. Måste ju nog erkänna att även om jag köpte fett -muskel procent vågen lite på skoj så slog det mig först när jag steg på den hur dåligt i form jag är. Trodde nog väl ändå att muskelmassan skulle vara lite högre åtminstone.
Kändes redan efter halva sträckan som om rösten i hjärnan sa stanna nu, du orkar inte men ändå känner jag mig pigg och energisk såhär nu efteråt. Har printat ut maratontränings program från jogg.se som jag så småningom ska haka på. Programmet är på tiden 4.30. Tyckte att det verkade rimligt. Printade ut det för några veckor sedan.




                                            Just det!!


Muskelprocent

Har varit på jakt länge efter en våg som visar fett -muskel och vatten procent och nu såg jag att de har vid prisma, ska köpa en idag om de finns kvar. Mest på skoj, jag tänker inte ta den på så stort allvar men för att se lite vartåt jag befinner mig på skalan. Borde kanske haft en för några år sedan då jag sprang runt och räknade kalorier och tyckte att jag hade för stora lår för då hade jag väl kanske insett att fett procenten var lite för låg. Konstigt hur en del kan ha runt 16 -17 procent ( vilket räknas som lite) och ändå klara sig bra, måste ju bero på kroppstypen och kroppsbyggnaden det där.
Är mest intresserad av muskelprocenten, vill ju framför allt få den att växa. Jag måste lägga upp några bilder på lillan 6 månader nu och hennes övningar. Jag vill ju gärna få dem till träningsövningar även om de kanske är vanliga övningar för babysar. Första dottern gjorde inga sådana i alla fall men jag vet inte heller hur vanligt det är. Roligt ser det ut i varje fall :-)

Plankan

                                                                          

Situps har hon hållit på med också i många månader, oftast tar hon tag i byxorna och försöker dra sig upp.
Tränade själv på samma gång ben och armar. Gjorde en variant där man sätter sig ner som på en stol och förde upp benen, ett i gången, tungt!

Nu är juldekorationerna uppe och granen klädd, gjorde en egen variant efter inspiration som jag fick från runners sidorna på denna julgran