fredag 15 februari 2013

Självförtroende och självkänsla


Självförtroendet steg nog på träningen i Botniahallen igår när jag märkte att jag hängde med utan att flåsa alltför mycket i exakt 5min/km fart, 800 meters intervaller och 100 meter gångvila, sen 400 meters intervall och sist 200 meter. 3 gånger samma sak igen med några minuters paus emellan. Förstås var det kortare sträckor än tidigare gånger, så det var lättare p.g.a. det också. Benen kändes lätta och det kändes som att jag nästan flög fram.
Allt som allt fick jag säkert ihop 8 km inräknat med uppvärmning och nedvarvning. Tycker det är fantastiskt vad konditionen stigit redan på denhär korta tiden sen jag började träna, blir ju bara ca 2 månader. Eftersom jag hade infekterat sår och feber så for ju oktober och november månad utan nästan någon träning förutom powerwalk då förstås.

Har snart läst ut boken : Det sitter i huvudet , om viljans kraft att förändra ditt liv, skriven av Michael Södermalm. Läste just kapitlet om självkänsla och självförtoende och kan konstatera att det är mycket lättare att få självförtroende, alltså det som man får när man gör saker.

Självkänsla däremot -vem jag är- är ju mycket svårare att förbättra. Det sitter ju antagligen väldigt "ingrott" från barndomen hur viktig man upplever sig vara. Och för att det ska lyckas ändras borde man ju tycka att man duger..knepigt om man inte gör det då. Hur ska man kunna känna att man duger som man är och kunna stå framför spegeln och säga : - Jag är bra, jag duger som jag är, om man är arbetslös till exempel. Här i boken står det några positiva affirmationer för att höja sin självkänsla:
-Jag är stark och tacksam för allt jag har (ok det är jag ju oftast :)
-Jag är frisk, jag är fri, jag är full av energi!
-Jag är en vinnare och det sitter i huvudet!
-Jag njuter av livet!
-Jag ser, ger och ler - villkorslöst!
Så det är väl bara att försöka intala sig detta så ska det så småningom gå fram till hjärnan och bli en sanning. Jag är frisk, jag är fri, jag är full av energi!




                                      Gårdagens träning ,ingen distansmätning
                                      (ingen satellitmottagning i botniahallen)

Woow! Mina blivande gojibär ,bredbladigt bocktörne har växt fram:)
Kinesisk mirakelfrukt