lördag 15 december 2012

Cyklat intervaller

Idag blev det en cykeltur på motionscykeln, varmt, behändigt och enkelt när man kan bara sätta sig på cykeln inomhus. Hade tänkt cykla 20 km men tog väl i lite för hårt så jag tyckte det fick räcka med 15 km, vilket tog 42 minuter.
Provade på en ny sorts intervaller 2.30 minuter och vilade ca 1,30 minut emellan eller tills pulsen for ner till ca 100. Kan konstatera att jag nog anstränger mig mera när jag använder pulsklockan än när jag är utan. När jag är utan pulsklocka tror jag nästan alltid att jag håller på att svimma och då vilar jag förstås, har jag pulsklockan och tittar på den i samma ögonblick som jag tror jag ska svimma så kan den visa att pulsen ligger bara runt 150. Med andra ord är det troligen hjärnan som försker "lura" mig för att jag inte ska överanstränga mig.
Idag har jag varit med mina båda döttrar på husvisning, var ett väldigt fint hus. Så handlade vi också en julklapp på samma gång.
Imorgon ska jag ta mig ut på en löprunda, om jag känner mig lika bra i skick som idag.
Jag köpte några blommor igår, en till jobbet och en till hälsostationen, som tack för att de har tagit hand om mitt sår. Då gick krukan sönder i affären och hon sa att det betyder lycka, haha. Så jag tänkte att det kanske är dags att min lycka ska vända nu någongång. Har varit mödosamt sedan såret blev infekterat. Visst är man förberedd på att det kan bli infekterat men inte att det skulle ta så länge att helna. Hade förberett mig på max 4-5 veckors träningsuppehåll. Men är överlycklig att jag äntligen börjar vara i skick igen , man är väl desto gladare nu istället :-)